top of page

fredag och friheten

jag har börjat formulera ett inlägg om vad All is well är och vad jag vill stå för med det, men det behöver marineras lite till innan jag lämnar till er. men jag vill att ni ska veta varför jag gör det här, och jag vill ha det tydligt för mig själv också vad det är jag vill skapa. men för en liten sneakpeak så handlar det om att jag vill skapa en trygg, lugn plats, där man kan få bara vara en stund, utan några krav eller någon prestation, där du duger precis som du är, där allt är okej även om du inte gör något. jag vill skapa en motpol till stress och snabba puckar och att vara ständigt igång och att ständigt vara "någon". jag vill skapa en plats där du stannar upp och släpper allt för en liten stund. jag vill dela min energi med dig och jag vill vara balansen, njutningen och lusten. sånt vi kanske tappat lite i allt görande. och jag vill dela med mig om min resa i livet, sånt jag känner och sånt jag upplever. det är en liten stund vi har här på jorden, och jag är övertygad om att vi är här för att njuta, för att känna och för att växa själva men verkligen också tillsammans med andra människor.


så mer om det to come!


jag har börjat gå hos en samtals/kbt-terapeut nu, för jag har bestämt mig för att det här året ska handla om mig. jag har för ett tag sedan separerat och befinner mig på en ny plats inom mig själv. där det känns fritt att utforska vem jag är nu? så jag ska ta hand om mig själv, gå på dejt med mig själv, njuta av mitt eget sällskap, och även då gå i terapi för att få hjälp att förstå mina sätt att vara. för jag har endel sätt att vara som jag inte trivs med som jag vill ta hand om. tex att min självkänsla inte är så stark som jag vill att den ska vara, jag har en inre kritiker som påverkar mig så mycket att jag hindras av den på olika sätt. så det känns skönt att prata med terapeuten om det, att förstå varför det blivit så och vad jag kan göra för att förändra. för tänk vad skönt va, att allt går att förändra. det är en frihet.

och idag är det fredag och jag var ute på vinbar med min vän Anna igår. herregud vad ett gott glas vin och en god vän kan få en att må gott. men när jag skulle gå in på vinbaren så hörde jag en röst som tillhör den där kritikern inom mig, den påpekade hur jag såg ut och hur alla skulle titta på mig när jag kom in på vinbaren, den gjorde mig så självmedveten på ett sätt som inte är bekvämt, och framförallt den var dömande på ett sätt som jag aldrig skulle vara mot någon annan människa, men mot mig själv verkar det vara okej. jag tänkte inte så mycket på det sen för Annas mjukhet tog över. men idag satte jag mig ner och gav den där rösten ett ansikte, (som en liten tantjävel som finns inom mig haha) som känns liksom bitter och sur och avundsjuk. så nästa gång när det händer så vet jag att det är hon som dyker upp inom mig. då kan jag se henne tydligt framför mig, och ge henne kärlek istället. se vad som händer. för jag tror i grunden har hon skapats inom mig med ett syfte att hjälpa mig i sociala situationer, liksom skydda mig från att göra bort mig, men det slår fel för jag blir stel och osäker av henne, och väldigt tyst. och det vill jag inte vara längre. jag vill ju vara allt.


spännande va?


önskar er en mjuk helg! <3

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

jag gick ur en relation och tänkte att jag mådde rätt gött och var nöjd stolt och kände mig som en stor stark (ja jag kände mig som lite av en levande ölreferens). men sen har det bara kastats upp sak

sorgen

bottom of page