top of page

Vem är jag?

Det här är en fråga som jag ställt mig genom hela livet och som jag troligtvis kommer fortsätta ställa mig resten av livet, även om delar av vem jag är blir tydligare ju längre jag lever och sökandet ändrar form.

Men jag har alltid längtat hem, fastän jag inte vetat vart det var jag längtade

Ständigt en student i livet brukar jag känna och livet känns så ärligt då, nyfiket, öppet och spännande och ibland supertungt. Jag vet också nu att vi är många saker, vi kommer inte kunna definiera oss som en sak och vi utvecklas hela tiden. 

Jag har alltid haft ett intresse i människan, själen och psyket - vad är vi? varför är vi som vi är och hur kan vi finnas?

Jag har alltid varit en sökare och ofta känt mig ensam och att livet på jorden är ganska hårt och tungt. Jag kände mig aldrig helt hemma i någon utbildning men valde att läsa HR för att jag är nyfiken på människor och nu har jag jobbat inom det området många år. Det är spännande med ledarskap, utveckling och vad som får människor, ledare och organisationer att lyckas, hur hittar man sin plats i yrkeslivet? Jag tror det handlar om att lära känna sig själv på djupet först. Jag har alltid känt och känt in väldigt mycket och det har inte alltid varit en fördel att vara en känslomänniska. Men när jag började förstå att känsligheten var en gåva, då hände något i mig. Då började jag utforska den istället. 

Jag har alltid haft ett lugn i mig som jag vetat att jag någon gång ska använda mig av, på något sätt. Så när jag fann reikin eller om det var reikin som fann mig, då kände jag att jag hittade hem. Hem som hem i något större än mig men också hem som hem i mig själv. Jag började lyssna inåt, på min kropp, på mina känslor, jag började andas och lita på mig själv och förstå att jag var viktigt och värdefull.

Det är en revolution i sig.

Men jag började också se på vår verklighet på ett annat sätt. Jag kände äntligen magi! Jag blev också hoppfull efter att reikin kom in i mitt liv, äntligen finns en motpol mot stressen "det här är precis vad vi alla behöver" minns jag att jag tänkte efter min första reikibehandling, kanske särskilt om vi tänker att vi är någon som inte behöver det. I en värld som vill att vi ska skynda snabbt och göra mycket av livet så behöver vi även något som är på andra sidan i vågskålen, något som får oss att stanna upp och vara i det som händer i vårt liv, antingen för att njuta av det eller för att lyssna så att vi inte springa ifrån något viktigt. En stund i stillhet kan ge så mycket. Att känna sig hemma i sig själv, lugn i sin kropp när den bara existerar för en stund, ingen prestation. Det är ju där du finns, där närvaron finns, där själen blir lyssnad på, där känslorna finns och vi behöver allt det. Och jag ser det som att det är min uppgift att få hjälpa dig in i det, att ge dig tillåtelse att slappna av, att hjälpa dig nå din frihet. Det handlar inte om mig, det handlar om dig. 

 

 Så efter min första reiki-kurs visste jag att jag skulle gå alla tre kurserna och bli reikimaster. Därefter har jag utforskat vidare på många plan och är fortsatt så nyfiken på kroppen, själen, energier, tankarnas kraft, meditation, intuitionen, hypnos mm. Personlig utveckling och livsnjuteri ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag tror på att vi är en själ som valt att existera i en kropp en stund på jorden, jag tror på att vi har levt många tidigare liv, jag tror att vi är magiska varelser med oerhörda krafter att skapa, jag tror att vi är en del av allt här på jorden liksom djuren och naturen är, jag tror att vi i grunden är samma och att allt hänger ihop, allt har mening och inget är slump men vi har alltid vår egen vilja att bestämma över val vi gör. Jag tror att vi behöver varandra. Jag tror på kroppen som ett självläkande fenomen. Jag älskar sanning, frihet, magi, musik, djur, natur och poesi och att skriva. Jag tror att vi behöver verktyg för att slappna av, hitta balans men också verktyg som tar oss dit vi vill vara, för att se in i oss själva men också bortom oss själva, för att våga vara oss själva helt fullt ut och leva helhjärtat i samklang med dina innersta värderingar.

 

Ett viktigt verktyg att börja jobba med är hjärnan och dina egna tankar - det skapar trots allt din verklighet.

Vi är väl egentligen här för att njuta, känna, lära och ha kul? Jag tror verkligen på det, men trots det hamnar vi ibland i perioder som är tyngre, svåra och nästan omöjliga. Jag tror på att allt leder oss hem och allt är lärdomar. 
 

Jag ser fram emot att få dela min energi med dig!

Oavsett om det är i form av reiki eller kanske i ett samtal om livet, kärleken, förändring och allt vad det innebär?

Jag har min bokningskalender för reiki här, jag skriver på substack & jag delar innehåll på instagram och

jag finns alltid i hjärtat om du vill mötas där. <3 

Du är så välkommen med allt vad du är – för vet du.

Även om man kanske inte vet vem man är just nu, så vet jag en sak

All is well.

All is well.

bottom of page