Vem är jag?

En fråga som jag ställt mig genom hela livet. Vem är jag? Ibland har den tagit mer plats och ibland har den legat mer i bakgrunden, ni vet när man trott att man vetat vem man är och vad allt går ut på. Sen händer livet och man inser att man inte vet särskilt mycket alls, egentligen. Ständigt en student i livet, brukar jag tänka och livet känns så vackert då, öppet och stort. Det finns alltid något att lära och man blir liksom aldrig klar.  

Jag har alltid haft ett lugn i mig som jag vetat att jag någon gång ska använda mig av, på något sätt. Men att hitta hit har tagit ganska lång tid och många omvägar. Jag har alltid varit en sökare, alltid känt väldigt mycket, ofta känt att livet på jorden är ganska hårt och tungt. Det har inte alltid varit en fördel att vara en känslomänniska. Men nu känner jag att jag är på helt rätt väg. När jag fann reikin kände jag att jag hittade hem. <3 Det här är precis vad vi alla behöver minns jag att jag tänkte efter min första behandling, kanske särskilt om vi tänker att vi är någon som inte behöver det. En stund i stillhet kan ge så mycket. Att känna sig hemma i sig själv, i sin kropp, för en stund. Det är ju där du finns, där närvaron finns, där känslorna finns och vi behöver allt.

Och jag vet hur det är att vara stressad, jag vet hur det känns när hjärnan kokar och du ändå tvingar dig att göra bara en sak till på din to-do-list, jag hamnar också där. Då är reikin ofta min räddning, eller yogan eller att springa fritt, vara i skogen, på gymmet eller dansa eller skrika eller kanske skriva ut allt som finns där inuti. Det finns så många verktyg men tack vare reikin hittar jag alltid tillbaka till lugnet, till kärnan, till mig själv. I en värld som vill att vi ska skynda snabbt och göra mycket av livet så behöver vi även något som är på andra sidan i vågskålen, något som får oss att stanna upp och vara i det som händer i vårt liv, antingen för att njuta av det eller för att inte springa ifrån något viktigt.

Jag ser fram emot att få dela mitt lugn med dig, oavsett om det är i form av reiki, yoga eller i kanske i ett samtal om livet och allt vad det innebär?

Du är så välkommen med allt vad du är – för vet du? Även om man kanske inte vet vem man är och om man blir less på att ens behöva ställa sig själv frågan så vet jag en sak - All is well. All is well.